home icon
Op FunnyGames.be vind je de leukste verzameling Halloween spelletjes! Je vindt hier maar liefst 69 verschillende Halloween spelletjes, zoals bijvoorbeeld Spider Solitaire 2 & Moto X3M Spooky Land

De leukste Halloween spelletjes? Die speel je bij FunnyGames!

Op 31 Oktober is het weer zover: tijd voor Halloween! Trek een eng kostuum aan en ga ’s avonds de huizen langs om snoep te verzamelen. De voorbereidingen voor Halloween zijn ook hartstikke leuk. Je mag een gaaf kostuum bedenken en pompoenen uithollen. Kerf er een griezelig of grappig gezicht in om een Jack O’Lantern te maken. Kun je niet wachten? De dagen worden al korter en donkerder, en met onze verzameling vermakelijke Halloween spelletjes je kunt al helemaal in de Halloween-sferen komen! Speel leuke bubbel shooters en legpuzzels met spoken en andere bovennatuurlijke monsters. Wil je inspiratie opdoen voor je kostuum? Help verschillende personages uit je favoriete films en TV-programma’s een vermomming uitkiezen en schmink opdoen. Op Halloween gebeuren er allerlei onverklaarbare dingen, dus hebben we ook een serie avonturenspelletjes uitgezocht waarin je als een detective te werk moet gaan om aanwijzingen te zoeken. Durf jij alle duistere plekken te betreden om deze mysteries op te lossen? Je weet maar nooit wat voor een griezels er op de loer liggen…!

Waar komt Halloween eigenlijk vandaan?

Halloween is vooral in Amerika een heel bekende feestdag. Daar versieren mensen hun hele huis en tuin met lichtjes, spinnenwebben met dikke nepspinnen er in, en zelfs schedels en grafstenen van plastic, rubber, of karton! Volwassenen, tieners, en kinderen verkleding zich als vampiers, mummies, heksen, en allerlei andere gruwels. Kinderen spelen een spelletje waarbij ze appels uit een teiltje water proberen te happen, en mensen maken soms ook hele grote vreugdevuren. Maar waar komen al deze tradities eigenlijk vandaan? Halloween is een afkorting van All Hallows Eve, de eerste nacht van een driedaagse periode die Allhallowtide heet. De eerste avond is Halloween, de tweede dag is Allerheiligen, en de derde dag is Allerzielen. Binnen het Christelijke geloof worden in deze periode onder andere martelaars en heiligen herdacht. Het is niet helemaal duidelijk hoe deze herdenking zich heeft ontwikkeld ten opzichte van andere oude tradities zoals vieringen van de oogst en Samhain, het Keltische nieuwjaar. Halloween, zoals dat tegenwoordig in Amerika en andere delen van de wereld wordt gevierd, is een bizarre mengelmoes van allerlei elementen die aan deze en andere tradities zijn ontleend. Het uitdelen van snoep, appels, en andere lekkere hapjes hoort bijvoorbeeld bij het oogstseizoen. Ook geloofden mensen vroeger dat dit een speciale nacht was waarop de grens tussen onze wereld en het dodenrijk tijdelijk open ging, en dat er op die avond dus ontsnapte spoken en demonen onder de mensen konden rondwaren. Vuur, vermommingen, en speciale rituelen waarom nodig om kwade geesten en dwalende zielen op afstand te houden, en zo de mensen en hun vee te beschermen.

Vier Halloween met onze gratis spelletjes voor PC, tablet, en mobiel

Kun je niet wachten totdat je dit jaar weer helemaal kunt losgaan met Halloween, kom dan alvast lekker huiveren en griezelen met onze grote verzameling Halloween spelletjes voor PC en mobieltjes. Kom een kijkje nemen in onze spelletjescatalogus en ontdek de leukste verzameling gratis Halloween spelletjes online. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde categorieën