home icon
Op FunnyGames.be vind je de leukste verzameling Platform spelletjes! Je vindt hier maar liefst 315 verschillende Platform spelletjes, zoals bijvoorbeeld Among Us Online & Uphill Rush 7

Speel Een Gigantische Verzameling Platformspelletjes Gratis Online

Platformspelletjes zijn coole behendigheidsspellen waarin je van het ene platform naar het andere moet springen. Zorg dat je niet tussen de platforms door valt. Onder de platforms liggen vaak dodelijke vallen, bijvoorbeeld een kuil met op de bodem een rij scherpe spijlen of metalen stekels. Of misschien bevindt er zich wel een ravijn onder de platforms! Platformspelletjes (ook wel ‘platformers’ geheten) kunnen worden opgedeeld in een aantal verschillende subcategorieën. Je vind ze allemaal in dit grote overzicht verslavende 2D en 3D platformspelletjes!

Ontdek Leuke Actie Platformspelletjes, Puzzel Platformspelletjes En Meer

Terwijl je in puzzel platformspelletjes ook van platform naar platform moet springen, ligt de nadruk in deze spellen op het oplossen van bepaalde puzzelelementen. Loods je personages naar de juiste plekken in het level en verplaats voorwerpen. Druk op knoppen en trek aan hendels om de valluiken, liften, en geheime deuren te activeren. Kun jij een paadje naar de uitgang vrijmaken? In onze platform avontuurspelletjes moet je de platforms beklimmen en de vallen ontwijken terwijl je allerlei gevaarlijke omgevingen vol vallen en vijanden verkent. In platform actiespelletjes moet je vaak allerlei vijanden van je af vechten. In run-and-gun platformspelletjes zijn sterker gericht op het stukschieten van hindernissen en allerlei vijandelijk figuren die je proberen aan te vallen.

Vind Al Je Favoriete Platformspelletjes op FunnyGames

Veel platformspelletjes hebben grote levels die je op je gemak kunt verkennen. Bij ‘endless running’ spelletjes wordt je juist gedwongen wordt één kant op te blijven rennen en ondertussen allerlei obstakels te ontwijken. Of probeer een scrolling platformspelletje waarin je wel kunt stoppen en heen er weer kunt rennen, zo lang je maar niet buiten het scherm valt of klem komt te zitten en geplet wordt. Kies wat je het leukste lijkt en begin meteen met spelen. Veel plezier!

Gerelateerde categorieën