home icon
Vecht
Op FunnyGames.be vind je de leukste verzameling Tank Spelletjes! Je vindt hier maar liefst 27 verschillende Tank Spelletjes, zoals bijvoorbeeld Clash of Armour & Clash of Tanks

Speel leuke online Tank spelletjes en bestuur coole Pantserwagens

Tank spelletjes zijn een populaire subcategorie binnen het vechtspelletjesgenre. Rijd rond in deze stevig bepantserde vechtmachines en knal je vijanden overhoop met je kanonnen. We hebben een grote verzameling 2D tank spelletjes, multiplayer tankgevechten, en een verzameling geweldige 3D tankspelletjes met realistisch nagemaakte historische tanks evenals futuristische sci-fi oorlogsvoertuigen.

Speel gratis Tank spelletjes en rijd met realistische oorlogsvoertuigen het strijdveld op

Drie innovaties hebben tot de ontwikkeling van de moderne tank geleid: De eerste innovatie was de mogelijkheid om een wapen op de bepantsering te monteren, bijvoorbeeld een vuurwapen van groot kaliber of een draaiend kanon; de tweede was het ontwikkelen van een verbrandingsmotor die sterk genoeg was om zo’n zwaar voertuig voort te bewegen; en als laatste het uitvinden van de rupsband, zodat deze gevechtsvoertuigen op ruw terrein konden worden ingezet. Tanks werden voor het eerst op grote schaal gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog, en tijdens de Tweede Wereldoorlog werden modernere tanks ingezet voor zowel aanvals- als verdedigingsmanoeuvres.

Het eerste computerspelletjes met tanks kwam uit in 1974. Dit spel heette “Tank!”. Het was een soort doolhofspelletje waarin je met de tank door een wirwar van muren en hindernissen heen moet rijden om je vijanden uit te schakelen zonder dat je zelf word geraakt. Dit tankspelletje heeft de vele tankspellen die volgden sterk beïnvloed. Zelfs recente 3D tankspelletjes bevatten nog altijd doolhof elementen. Zo moet je vaak tussen hindernissen door rijden terwijl je je vijanden op tactische wijze probeert af te snijden en op te blazen. Voor bescherming kun je je tussen de muren en andere bouwsels verschuilen. Bekijk hier onze mooie verzameling gratis tankspelletjes en ontdek je nieuwe favorieten!

Gerelateerde categorieën