home icon
Sport
Op FunnyGames.be vind je de leukste verzameling Voetbal Spelletjes! Je vindt hier maar liefst 66 verschillende Voetbal Spelletjes, zoals bijvoorbeeld World Cup Penalty & 1 Tegen 1 Voetbal

Speel gratis voetbal spelletjes online bij FunnyGames

Hier op FunnyGames hebben we een geweldige verzameling gratis online voetbal games! Ren je tegenstanders voorbij in spannende één-op-één wedstrijden of kies je eigen voetbalteam en win het kampioenschap. Stuur je spelers het veld op en scoor doelpunt met een indrukwekkende sprint langs de verdedigers, of een bicycle kick die de keeper nooit zag aankomen. Je kunt ook trickshots oefenen zoals de whiplash en de triplash. Bekijk onze selectie voetbalspellen en probeer allerlei leuke oefen- en toernooispellen uit. Ben je op zoek naar meer sport games? Kijk dan ook op onze sport spelletjes pagina voor het volledige spelletjesoverzicht!

Voetbal teams en regels

Voetbal is een teamsport en wordt op een rechthoekig (kunst)grasveld gespeeld met twee teams van 11 spelers. Aan de verre uiteinden van het veld staat een doel. Om punten te scoren moeten de spelers het veld oversteken en de bal langs de keeper het doel in trappen of koppen. Teamgenoten kunnen de bal naar elkaar overspelen (een pass) door de bal met hun voet te trappen, met hun knie of hoofd weg te stoten, of de bal stoppen door hem tegen hun borst te laten stuiten. Alléén de doelman mag de bal met zijn armen raken en zijn handen gebruiken om te bal te vangen.

Voetbalwedstrijden

Voetbal wordt internationaal georganiseerd door FIFA (International Federation of Association Football). Om de vier jaar organiseert FIFA een wereldkampioenschap voor mannen en voor vrouwen. De FIFA World Cup is wereldwijd een immens populair sportevenement en wordt zelfs meer bekeken dan de Olympische spelen! Het winnen van de wereldbeker is dan ook een enorme eer. De meest prestigieuze competitie is de UEFA Champions League, en de finale van ditt toernooi is de afgelopen jaren het meest bekeken sportevenement ter wereld.

Voetbal, een enorm populaire sport

Veel mensen dromen ervan om een professionele voetballer te worden. Niet alleen omdat je dan de hele dag je favoriete sport mag spelen, maar ook omdat topvoetballers gigantisch hoge salarissen verdienen en bovendien ook grote bekendheid genieten. Dat was vroeger niet het geval, en ook in de minder bekende divisies moeten ook de sterren van het team vaak nog een bijbaantje nemen om rond te komen. Wereldwijd is voetbal de meest-bekeken sport op TV, en naar schatting van FIFA spelen ongeveer 240 miljoen mensen regelmatig een potje voetbal.

Tijd om voetbal games te spelen

Genoeg gelezen, het is tijd om een potje voetbal te spelen! Blader door ons aanbod voetbal games en kies een mooi spel uit. Als voetbalkampioenschappen helemaal jouw ding zijn, kijk dan op onze wereldkampioenschap en Euro voetbal pagina's. Wil je doeltrappen en penalty’s oefenen, dan kun je terecht op onze pagina met penalty schieten spelletjes. Veel plezier!

Gerelateerde categorieën