home icon
Behendigheid
Op FunnyGames.be vind je de leukste verzameling Snake spelletjes! Je vindt hier maar liefst 29 verschillende Snake spelletjes, zoals bijvoorbeeld Happy Snakes & Snake Escape

Speel de beste Snake spelletjes gratis online bij FunnyGames!

Bij FunnyGames vind je de allerleukste Snake spelletjes, van het klassieke spel tot populaire multiplayer en dot IO versies zoals Happy Snakes! Het doel van het spel is om je slang zo lang mogelijk te maken. Kronkel door een doolhof of een open veld en pak de stippen, het fruit, of andere hapjes. Des te meer je eet, des te langer je wordt. Je mag niet tegen de muren of je eigen lichaam aan botsen. Dat wordt natuurlijk steeds moeilijker wanneer je staart alsmaar langer en langer wordt… In multiplayer snake spelletjes moet je ook nog eens oppassen voor tegenstanders die je proberen te bijten en op te eten! Goed opletten dus!

De geschiedenis van het spelletje Snake

Het eerste Snake-spel werd in de tweede helft van de jaren 70 ontwikkeld, en was een aangepaste versie van het doolhofspelletje Blockade uit 1976. In dat spel verscheen er een lange streep achter de speler, en moest je zo ver mogelijk door het doolhof proberen te komen zonder iets te raken. Het mechanisme achter dit spel was vrij eenvoudig, en dus makkelijk na te maken. Zodoende verschenen er in de loop van de jaren 70 en 80 een serie gelijksoortige spelletjes voor PCs en spelcomputers, zoals bijvoorbeeld Surround, Worm, Nibbler en Tron.
Een tijdje daarna raakte het spel een beetje in de vergetelheid totdat het een terugkeer maakte als een voorgeprogrammeerd onderdeel van de oude Nokia mobieltjes. Snake werd hierdoor ineens bij een veel wijder publiek bekend en de populariteit van het spel nam enorm toe.

Soorten Snake spelletjes

Er zijn allerlei verschillende soorten versies van het spel, en je kunt op onze site een heleboel grappige en bijzondere edities vinden. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan nog heel even door om meer over onze spellen te weten te komen.

Het klassieke Snake spel

De originele spelletjes waren monochroom en het beeld bestond uit grote pixels. Sommige online spelletjes hebben deze look nagebootst met houterige pixels, 2D graphics, en een simpel kleurenschema gebaseerd op het groen-zwarte schermpje van ouderwetse mobieltjes. Dit is de originele spelervaring!

Multiplayer Snake spelletjes

In deze - doorgaans wat geliktere - spelletjes neem je het op tegen andere spelers. Snijd ze af en zorg dat ze tegen het lijf van jouw slang opbotsen. Je vijanden spatten uiteen tot een keten gloeiende stippen die jij snel kunt opslokken. Door gloeistippen te eten word je slang in deze spelletjes vaak niet alleen langer maar ook dikker. Stijg tot aan de bovenste rang van het leaderboard door de allergrootste worm in het spel te worden. We hebben een hele collectie mooie dot IO snake spelletjes, zoals Slither.io, Worms.io, en Santa Snakes. Wil je nog meer van dit soort spelletjes spelen? Kijk dan ook even op onze dot IO spelletjes pagina

Chomp Snake

Er zijn ook Snake-achtige spelletjes waarin je een lijn trekt die als een soort staart achter je blijft liggen. Hiermee kun delen van het spelveld wegsnijden en opeisen. Binnen je eigen kleurenzone ben je veilig, maar zorg dat andere spelers geen happen uit jouw territorium nemen. Snijd ze af, maar zorg dat niemand jouw lijn onderbreekt wanneer je buiten je eigen zone komt. Deze spelcategorie wordt soms ook wel Chomp genoemd. Ons populaire spelletje Paper.io 2 is hier een mooi voorbeeld van.

Gerelateerde categorieën