home icon
Platform
Op FunnyGames.be vind je de leukste verzameling Vuurjongen en Watermeisje! Je vindt hier maar liefst 5 verschillende Vuurjongen en Watermeisje, zoals bijvoorbeeld Fireboy and Watergirl 1 & FireBoy and Watergirl 2

Vuurjongen en Watermeisje – Speel alle Fireboy en Watergirl spelletjes!

Op deze bladzijde vind je de complete verzameling van Vuurjongen en Watermeisje (Fireboy and Watergirl) spelletjes, met alle officiële spellen van dit dappere duo! Vuurjongen en Watermeisje zijn echt een 'dreamteam'. Hun superkrachten zijn namelijk heel goed op elkaar afgestemd. In elke aflevering moet je de twee helden steeds door allerlei gevaarlijke tempels en doolhoven loodsen. Om te ontsnappen zullen ze heel goed moeten samenwerken, want anders gaat het echt niet lukken!

Hoe speel je de spelletjes van Vuurjongen en Watermeisje?

Het doel is om de juiste diamantjes te pakken, en vervolgens met beide personages zonder ongelukken de juiste uitgang te bereiken. Vuurjongen heeft geen last van de lava en kan er gewoon doorheen waden, maar als hij het water aanraakt versteent hij. Watermeisje kan wél door het water lopen, maar als zij in de lava terechtkomt verdampt ze. De poelen met giftig slijm zijn voor beide personages te gevaarlijk om aan te raken, dus pas goed op! Je helden beginnen vaak in een apart deel van het doolhof. Ga opzoek naar de juiste knoppen en hendels om de valluiken, liften en deuren aan of uit te zetten, en help elkaar vooruit.
Deze populaire serie is gemaakt door de spelontwikkelaar Oslo Albet. Als je nog meer leuke platform-puzzelspelletjes wilt spelen, kijk dan ook even op deze pagina voor ons volledige aanbod.

Speel Fireboy en Watergirl games alleen of met je vrienden

De Vuurjongen en Watermeisje serie (Fireboy en Watergirl op engels) bestaat uit 2-player spelletjes waarbij de spelers niet tegen elkaar spelen maar elkaar juist moeten helpen om een gezamenlijk doel te bereiken. Je kan het keyboard delen met een van je vrienden of met je broertje(s) of zusje(s). Met W/A/S/D kun je de een laten rennen en springen, en met de pijltjestoetsen bestuur je de ander. Wil je het spel liever alleen spelen? Dat kan natuurlijk ook. Dan moet je wel beide personages besturen, want hoe je het spel ook speelt, Vuurjongen en Watermeisje kunnen het niet alleen. Vuurjongen kan de blauwe diamantjes namelijk niet pakken, en Watermeisje kan niets met de rode diamantjes. Bovendien kun je de levels alleen uitspelen door allebei de personages naar de uitgang te brengen. Als eentje het niet haalt, zijn beide teamgenoten af en moet je het opnieuw proberen.
Als je van deze ‘teamwork’ spelletjes voor twee spelers hebt genoten kun je voor nog meer avonturen terecht op onze 2-player spelletjes pagina!

Alle afleveringen van Vuurjongen en Watermeisje

In hun eerste avontuur wagen Vuurboy en Watergirl zich in de Oerwoud Tempel. Dit spel verscheen voor het eerst in 2009. Vervolgens gingen onze helden in 2010 op onderzoek uit in de Tempel van het Licht. In het derde spel gaan ze op diamantenjacht in de Kristallen Tempel (2013). Een spannend avontuur in de IJstempel volgde in 2014. De vier originele spellen verschenen allemaal als Flash game, dus maakte Albet in 2018 van ieder spel een nieuwe HTML5 versie. Het vijfde en meest recente spel Fireboy and Watergirl: Elements verscheen in 2019.

Gerelateerde categorieën